Musai List – Octavian Pantis

Musai List a fost prima carte citita la nivel de grup, pentru job.

Am plecat de la o serie de intrebari: care este atitudinea noastra fata de locul de munca si ce asteptari avem de la noi si de la companie? Cum ne organizam in armonie in viata personala si profesionala, intr-o era fast & faster.

O zi de duminica, un scaun relativ comod asezat afara la soare, o padure care abia se trezea dupa iarna care greu a trecut si o carte din care a cazut un metru de croitorie din hartie… se anunta promitator. Va las sa descoperiti singuri ce reprezinta acel metru de hartie. La nivel personal mi-a ridicat cateva semne de intrebare.

Incet, incet, descopar un limbaj jovial, o scriere curata si clara, o colectie de idei si imprejurari traite de autor de-a lungul timpului si puse intr-un singur loc.

Musai List reprezinta un agrenaj de idei pentru organizarea eficienta nu doar la birou, ci si in viata personala. Desi unele dintre ideile expuse imi sunt familiare, am descoperit cu mare surprindere ca ultima parte a cartii nu am cam aplicat-o in ultima perioada de timp.

In tumultul prezentului, cu aceasta carte mi-am reamintit ca exista cateva planuri asupra carora timpul isi pune amprenta indiferent de cine esti.

Continui cu sfarsitul si anume cum sa castigi timp in viata personala si mi-am dorit sa vad unde dau gres. Am fost placut surprinsa sa descopar ca unele tips-uri deja le luasem in calcul, dar inca nu am inceput sa lucrez la ele.

Pe scurt Pantis recomanda:

mai putin televizor: prin televizor eu ma raportez la seriale urmarite, care pana acum s-au adunat intr-o lista frumoasa. Mi-e frica sa le numar sau sa le cuantific in minute, luni… Dar am toata convingerea, ca daca voi lucra putin la acest aspect si anume, voi urmari serialele precum ma duc la cinematograf, la un singur film pe saptamana sau pe luna, deci unul-doua episoade pe zi, cu siguranta voi castiga timp si pentru a citi 30 de pagini dintr-o carte pe zi.

evita aglomeratiile previzibile: fie ca vorbim de planuri de week-end, cand ai putea sa iti iei vinerea sau lunea libera si sa nu stai in trafic la plecare sau la intoarcere, care e timp pierdut. Eu m-am raportat la aglomeratia previzibila in drumul spre casa si mi-am notat alternativele.

valorifica timpul de transport: sunt insa zile cand acasa e singurul lucru la care ma gandesc si accept si aglomeratia si o ora pierduta in trafic. Cu toate acestea, avand la dispozitie nenumarate si minunate instrumente, cred ca nu poate fi timp pierdut. La un moment dat, am urmarit un interviu de aproximativ o ora cu Dalai Lama, in drumul spre casa. Cu siguranta ca nu a fost timp pierdut si poate in alt moment al zilei nu as fi avut o ora la dispozitie sa fac acest lucru. De asemenea, daca nu esti genul de om care sa vorbeasca la telefon pe autobus, atunci poti linistit sa citesti, sa asculti muzica si astfel te relaxezi.

trezeste-te mai devreme: mda, de unde? Dar, m-am gandit mai bine si vreau sa accept ca este adevarat. Daca iti cade in mana si Tony Robbins – Trezeste uriasul din tine, ai sa descoperi ca pana si 6 ore de somn sunt suficiente.

renunta la inlantuirile de activitati cu termen fix: aici o sa am de lucru. De cele multe ori din lipsa de timp, defapt de organizare din timp, se prea poate ca pentru un singur eveniment sa te pregatesti doar in ziua respectiva.

Acum cand ma gandesc la Musai List si o recomand mai departe, ceea ce imi pune zambetul pe buze, este cadrul care m-a indemnat sa o citesc si schimbarile pe care le-a produs.

O dupa amiaza de duminica, mirosul de primavara, alinierea planetelor din sfera persoanala si profesionala, pentru ca da, e dragut sa ai un job pentru care sa trebuiasca sa citesti.

Si inca ceva: timpul, sub orice forma alegem sa il petrecem, e cea mai importanta resursa pe care o avem si incerc sa imi amintesc asta in fiecare zi.

Iti adresez o intrebare: care e ultima carte pe care ai citit-o cum si-a lasat amprenta asupra ta?

Feel free to bokharound!

Posts created 15

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top