Michelle Obama – Povestea mea

Desi mi-am promis la inceput de an ca nu voi mai cumpara alte carti pana nu le voi citi pe cele din biblioteca, iata-ma in librarie cu 2 carti in mana. A fost vorba despre Povestea mea scrisa de Michelle Obama si 12 Reguli de viata scrisa de Jordan B. Peterson.

Povestea mea – a fost una dintre acele carti despre care nu stii nimic, scrisa de cineva despre care ai stiut doar superficial cateva informatii.

Nu am fost neaparat curioasa de recenzii, am vazut-o destul de des online si in librarii, iar cu prima ocazie, am pus mana pe ea si am deschis-o la inceput.

„Iubirilor vietii mele:

Maliei si Sashei, cele mai pretioase comori ale mele, ratiunea mea de-a fi,

si lui Barack, care mi-a promis mereu o calatorie interesanta.”

Poate o fi de la varsta, poate o fi de la primele zile cu soare din iunie, dar am decis ca vreau si eu sa cunosc aceasta calatorie interesanta, din spatele cortinelor. Cel putin asta am simtit.

Si nu m-am inselat.

Michelle a impartit viata si respectiv cartea in Prefata, 3 capitole mari si un Epilog, incheiat prin Multumiri.

Am descoperit copilul si adolescenta Michelle, descriind cei mai frumosi ani in familie, alaturi de parintii ei si de fratele ei, copilarie petrecuta in partea de sud a orasului Chicago. In Povestea mea, primul capitol, am inteles deja ca uneori, pentru unii dintre noi, educatie e singura salvare. Mi-a starnit melancolia farmecul cu care si-a descris copilaria si poate pentru ca am constientizat cat de mult conteaza cei 7 ani de acasa, cat de mult conteaza prezenta ambilor parinti in viata unui copil. Sunt lucruri marunte si banale, dar care ne vor insoti toata viata.

Am descoperit femeia tanara, la inceput de cariera, luptand si insusindu-si toate meritele anilor petrecuti pe bancile universitatii, creionandu-si propria versiune de poveste in doi. Povestea noastra surprinde inceputul firesc, presarat cu intrebari si dorinte, pahare de vin si planuri de viitor, viitorul creionat urmand sa prinda culoare.

Povestea noastra continua, culorile sunt aplicate, dar planul de pe foaie nu coincide cu realitatea. Poate aceasta „lupta” continua intre femeie cu planul si viata cu realitatea, mi-a placut cel mai mult, pentru ca viata familie Obama nu a fost nicidecum cu seri impreuna, cu iesiri in oras, cu paharul de vin pe canapea discutand despre parcursul zilei la birou.

Desi contrastul dintre ei este evident si Michelle il evidentiaza de fiecare data, prin exemple sincere si amuzante pe alocuri, e uimitor cum timpul a avut rabdare ca povestea aceasta sa continue si sa intre in manualele de istorie.

Citind Povestea mea, dupa o lunga serie de carti din sfera „dezvoltare personala”, mi-a placut caldura, sinceritatea, scrisul bine efectuat, umorul inteligent, simplitatea si totusi acele sentimente pe care o femeie le incearca atunci cand descopera ca s-a casatorit defapt cu viitorul presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Poate m-a atins umanitatea si sinceritatea fostei Prime Doamne, atunci cand a descris momentul miracolului primei sarcini si dezamagirea si frustrarea pierderii ei. Poate mi-a amintit ca noi, femeile, vorbim tot timpul, multe, dar uitam uneori sa vorbim si despre durerea pierderii unei sarcini, care nu se vindeca atat de usor. De cele mai multe ori, doar dupa ce trecem prin astfel de momente, aflam ca nu am fost singurele care au experimentat aceasta durere. Si poate ar merita, ca si povestea mea, a ta si a lor, sa ajunga pe buzele tuturor, doar pentru a sti ca nu esti singura care a trecut prin asta.

Michelle a revenit dupa 8 ani la o viata mai linistita, cand poate acum se va bucura de acele seri asezonate cu un pahar de vin, in familie, desi acum deja, fiicele lor sunt adolescente si isi urmaresc propria poveste.

Dar, cu siguranta, femeie fiind, ma gandesc ca aceasta calatorie propusa de Barack, a fost intr-adevar mereu interesanta.

O recomand cu drag, mai ales ca zilele de concediu se apropie in graba si cu siguranta, Povestea mea merge mana in mana cu razele soarelui, cu sunetul valurilor care se sparg si gheata din limonada.

Feel free to bokharound!

Posts created 15

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top