Trezeste uriasul din tine – Anthony Robbins

Cu Tony Robbins „am facut cunostinta” pe Netflix, urmarind anul trecut documentarul I’m not your guru. Si de atunci, ma tot intreb cum de nu l-am gasit pe acest om mai devreme. Raspunsul poate veni si din faptul ca abia in ultimii doi ani am recastigat timpul cititului , iar pana acum doi ani, nu eram neaparat atat de curioasa de conceptul de dezvoltare persoanala, psihologie si organizare.

Revenind, am vizionat documentarul in cel mai frumos an al vietii mele, anul regasirii, motiv pentru care revin si ma repet: „pentru unele lucruri, pentru intelegerea lor, exista un anumit timp necesar.” Pe de o parte sunt recunoscatoare ca abia anul trecut l-am descoperit pe Tony. L-am inteles si perceput la un alt nivel.

Ulterior vizionarii documentarului l-am cautat si am gasit cartile lui Tony, iar pentru inceput am ales Trezeste uriasul din tineUn volum stufos, 718 pagini, cu o prefata scrisa de Andy Szekely, plin de exercitii si intrebari la care chiar merita sa iti raspunzi.

Trezeste uriasul din tine este cartea care are sectiuni special create pentru ca tu sa iti scrii raspunsurile, iar asta mi-a placut foarte mult deoarece voi avea mereu acolo raspunsul meu si nu mai trebuie sa apelez la agenda. Mai putin placut va fi ca nu mai simt neaparat confortabila sa imprumut cartea. 

Urmarindu-l pe Tony tot mai des, cartea este exact ceea ce ma asteptam. Exact cum discutasem cu cativa amici, Tony e asa „dintr-o bucata” si trebuie sa iti placa stilul acesta, astfel se prea poate sa il consideri arogant si prea direct. Dar, cu siguranta,Tony nu este specializat in maruntisuri si a hotarat cu ani in urma sa se specializieze intr-un domeniu si o face profesionist si corect.

Pornind de la intrebari precum Ce face diferenta in calitatea vietii oamenilor? Cum pot prelua imediat controlul asura vietii mele? Cum sa creezi schimbari durabile? Cum imi voi trai eu urmatorii zece ani din viata? autorul iti prezinta viata si barierele ei, dar si modalitatile prin care sa te cunosti, sa iti pui intrebarile corecte daca iti doresti cu adevarat un raspuns care sa aduca schimbarea.

Iti prezinta stiinta conditionarii neuro-asociative, astfel aplicand poti realiza ca defapt e chiar usor sa iti distrugi barierele si sa depasesti crezurile limitative, care te tin pe loc de ani buni sau te fac mai putin curajos.

Gandindu-ma la viata mea, mi-a ramas in minte un aspect mentionat: noi, supraestimam cate putem face intr-un an si subestimam cate putem face in zece ani. A fost acel moment de melancolie al intalnirii unui adevar, pentru ca dupa mai bine de zece ani, eu eram acolo unde inca indrazneam sa visez, adormita fiind. Aveam prea multe crezuri limitative, dar undeva in mine am vizualizat (asa cum Tony ne indeamna) omul care imi doresc sa fiu.

Pentru mine Trezeste uriasul din tine a fost o calatorie de descoperire si regasire. Am constientizat ca involuntar multe din exercitiile propuse le realizasem si inca o fac, cu fiecare pagina constientizand si verbalizand: bine graiesti, mai Tony.

Mereu catalogat un om puternic, deoarece viata mi-a oferit lectii pretioase, am ales sa iau tot ceea ce poate fi mai bun si intreg potentialul evenimentelor si al viitorului ce se asternea si drag mi-a fost sa descopar ca asta inseamna sa inveti, pentru ca „destinul tau este influentat de momentul in care decizi.”

La fel de minunat este sa te descoperi pe tine cel de azi sau cel din trecut si sa observi ce anume sta la baza actiunilor tale: dorinta de obtine placere sau dorinta de a evita o durere? Pentru ca toate actiunile noastre de acolo isi au originea.

Trezeste uriasul din tine se citeste cu creionul in mana, cu mintea libera si onesta fata de tine, cu un pahar de vin dupa pofta, alocandu-i timp din viata ta, deoarece chiar autorul de indeamna sa te opresti, sa cauti inauntrul tau, sa scrii si sa iti planuiesti strategia pentru a trezi uriasul din tine, acel potential enorm, adormit, care zace in fiecare din noi. Dar noi, l-am ingropat de mult.

Meritam cu totii o viata mai buna si asta se poate face doar avand deschidere si aplicand CANI: Constant And Never-ending Improvment!

Feel free to bokharound!

Posts created 15

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top